S pomočjo gobe do večjih marž

 - Facts & Figures

Najnovejša OASIS® cvetličarska goba Maxlife podaljša življenje cvetja tudi do 50% in s tem omogoča boljše možnosti za zaslužke pri prodaji vaših dekoracij v gobi. Prav zaradi tega je to revolucionarna novost za vse cvetličarje.

Včasih je bilo veliko več dekoracij narejenih v OASIS® cvetličarski gobi. Z leti pa je prodaja enostavnih šopkov brez uporabe gobe narasla in postala veliko bolj popularna. Ampak ali so enostavni šopki brez gobe res lahko alternativa dekoracijam v gobi? 

Ali je prodaja šopkov res hitrejša in bolj enostavna?

Veliko cvetličarjev še vedno verjame, da je prodaja šopkov hitrejše in bolj enostavno ter da končni kupec v bistvu želi šopek z mešanim cvetjem. V nekaterih primerih je to celo res, ampak v večini žal ne.

Za poroko in žalne dekoracije ostaja OASIS® cvetličarska goba prva izbira. Vendar pa prednosti gobe niso prepoznavne pri enostavnih dekoracijah za darila in ostale priložnosti. V tem primeru so šopki prva izbira vsakega cvetličarja.

S ponujanjem šopkov ni sicer nič narobe, vendar pa so velike živilske trgovine (supermarketi) zaznale tukaj priložnost in danes ponujajo vse vrste enostavnih šopkov in cvetja. S tem pa je tržni delež cvetličarjev ogrožen. V nekaterih evropskih državah je prodaja šopkov in cvetja v živilskih trgovinah celo že večja kot v cvetličarnah.

Končni kupec ima vedno raje unikatno izdelan šopek ali dekoracijo, ko mu je le-to ponujeno. Zato so cvetličarji še vedno cenjeni. Vendar pa si mora vsak cvetličar zagotoviti preživetje v boju z velikimi živilskimi trgovinami in to lahko stori le s ponudbo unikatnih dekoracij v gobi, ki jih živilske trgovine ne ponujajo. Poleg tega pa dekoracija v gobi zahteva manj cvetja za enak rezultat, pa tudi cvetje, ki ga v šopku ne morete uporabiti, lahko v gobi v veliko primerih z lahkoto uporabite (zlomljeno cvetje). Cvetje v OASIS® Maxlife cvetličarski gobi pa bo tudi zdržalo dlje časa kot samo v vodi.

Za veliko cvetličarjev bo ta sprememba težko sprejemljiva, saj so navajeni delati in ponujati šopke, vendar pa se je vredno vprašati, kaj si vaše stranke želijo in kaj morate storiti, da boste lahko zaslužili tudi v teh težkih časih. Naša nova OASIS® Maxlife cvetličarska goba vam ne ponuja samo daljše življenje cvetja ampak tudi prednosti pri vašem nadaljnjem poslovanju in zadovoljstvu vaših kupcev, ki se bodo z veseljem vedno znova vračali k vam. 

slike

Ste cvetličar?

Naročite se na naše novice, če želite biti obveščeni o novih izdelkih, nasvetih, navdihih in ostalem ...

Registrirajte se kot cvetličar

Ostanite obveščeni

Naročite se na naše novice, če želite biti obveščeni o novih izdelkih, inspiracijah in ostalem ...